CrossFit Hardenberg

Wees welkom in het winnen van JOUW strijd!

CrossFit Kids

Wat is CrossFit Kids?

In ons CrossFit Kids programma willen wij kinderen meer laten bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren samenwerken en – het belangrijkste – plezier hebben!

CrossFit Kids is niet alleen een aangepaste versie van CrossFit. Het is een CrossFit programma ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen.  De nadruk ligt op kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger maken op een leuke manier


Fysieke voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze ontwikkelen en deze behouden ze de rest van hun leven. Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2, een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren, betere schoolprestaties en een betere kijk op het leven en meer zelfvertrouwen.

Emotionele voordelen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek,  die kinderen zullen helpen in het leven succesvol te worden. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die aan CrossFit doen. Als hun lichamen fitter wordt en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere (sport) situaties. Er zijn kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij CrossFit. Dit resulteert in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen. Dit is vooral belangrijk in de pre-tienerjaren.

Sport als levensstijl

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier hebben in sport. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat sport een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” vinden.


Aanmelden/Proefles

Aanmelden voor Crossfit Kids of een proefles volgen kan via de website. Je kunt je dan gelijk inschrijven voor de les. Kinderen hoeven geen introductielessen te volgen.

 

 

Intake boeken