Wat is CrossFit?

Wat is CrossFit?

Bij CrossFit Hardenberg zul je geen rijen met loopbanden, crosstrainers of spinningfietsen tegenkomen. Bij ons vind je wel halterstangen, kettlebells, medicijnballen en een klimrek. Waarom? Bij CrossFit gaan we terug naar de basis en wordt er gewerkt met functionele bewegingen die je zowel in het dagelijks leven als in sport gebruikt en die dus ook echt functioneel zijn.

Het doel van het programma is om jou te helpen je te verbeteren in de tien fysieke eigenschappen die fitness definiëren: het uithoudingsvermogen van hart, je bloedvaten en ademhalingsstelsel, je weerstandsvermogen, je kracht, flexibiliteit, vermogen, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid. Kortom: je bent klaar voor elke fysieke uitdaging.

Om dit doel te bereiken is het ‘rondje sportschool’ dat je misschien normaal gesproken in de fitness doet, is bij ons niet van toepassing. Wij zorgen ervoor dat je elke dag een andere work-out voorgeschoteld krijgt. Het dagmenu varieert elke dag in bewegingen, gewichten en tijdsduur. Daardoor worden trainingen niet alleen super leuk maar ook super effectief.

Rustig aan trainen is bij ons dan ook geen optie. Een training duurt maximaal een uur. Elke work-out duurt ongeveer 5 tot 20 minuten. In deze tijd behaal jij met maximale inspanning ook het resultaat waar jij naar streeft. Maximale inspanning is voor iedereen anders, daarom kunnen we de work-outs aanpassen aan ieders niveau, leeftijd en lichaamsbouw. Van commando bij defensie tot huismoeder, iedereen kan meedoen en iedereen werkt aan hetzelfde doel: fitter worden.

Intake boeken