FAQ

Door Wie?

CrossFit Kids wordt gegeven door een daartoe opgeleide trainer die een specifieke opleiding voor CrossFit Kids heeft gevolgd. Binnen CrossFit Hardenberg geeft Wendy Lubbelinkhof de CrossFit Kids lessen. Wendy heeft de opleiding CrossFit Level 1, CrossFit Kettlebell Trainer, Paleo Sportcoach en CrossFit Kids gevolgd.

Voor wie?

Crossfit Kids is voor kinderen tussen 5 en 12 jaar. Crossfit is een erg goede aanvulling op een bestaande sport.
Heb je interesse, meld je dan aan voor een proefles of mail/bel voor vragen met CrossFit Hardenberg.

Engbert-Jan en Wendy Lubbelinkhof
info@crossfithardenberg.nl
06 – 21248107

Is krachttraining veilig voor kinderen?

Volgens de gezaghebbende Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen (AAP) is krachttraining voor kinderen niet alleen veilig maar wordt het ook sterk aangeraden. Indien onder goede begeleiding gevarieerde krachttraining wordt aangeboden, is dit een grote meerwaarde voor de ontwikkeling en groei van het kind. Krachttraining richt zich niet op het vergroten van spiermassa maar op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen en technisch veilig uitvoeren van de oefening.

Kosten

€ 20,- per maand.
Kids betalen geen inschrijfgeld en hoeven geen introductielessen te volgen


Hoe ziet een CrossFit Kids les eruit?

Warm Up    0 – 5     minuten
Technieken aanleren en oefenen b.v. squats of handstand   10 – 12 minuten
Workout Of The Day (WOD)   5 – 15   minuten
Spel  5 – 10  minuten


Mag iedereen zomaar CrossFit kids lessen geven?

Nee, CrossFit kids lessen worden alleen gegeven door bij CrossFit Kids aangesloten CrossFit afiliates.  Om een officiele CrossFit Kids locatie te zijn moet de box goed bekend staan binnen CrossFit, moet de trainer gecertificeerd level 1 CrossFit trainer zijn en de CrossFit Kids trainer opleiding met succes hebben afgerond.